Tko smo mi, čime se i gdje bavimo te ponajviše zašto

Na sva ova pitanja teško je riječima odgovoriti jer nas je jako teško staviti u poznate društvene kategorije. Dobna skupina nam je u prosjeku od 16 do 60, naobrazbe smo od gimnazijalske, tehničke, visoke, više, najviše i to opet svih mogućih smjerova. Ima nas srednjoškolaca, studenata, profesora, raznih tehničara, doktora znanosti, znanstvenika, liječnika, vojnika. Ono što nam je svima zajedničko jest da volimo boraviti u prirodi, a pogotovo pod zemljom. Tamo gdje tišinu narušava samo kapanje vode. Tamo gdje je zrak čist i nezagađen. Tamo gdje je apsolutni mir. Tamo gdje ljudska noga još nije kročila.

U podzemlju ne gubimo vrijeme kao što neupućeni zlobnici znaju pisati, već se tamo bavimo ozbiljnim istraživačkim, a ponekad i znanstvenima radom. Otkrivamo čak i nove biljne i životinjske vrste, ali i čovjekov utjecaj na njih, a samim time i na sve nas.

Uz sve to naravno da se i dobro zabavljamo. U svojim aktivnosti putujemo svijetom pa i tamo često zalazimo na mjesta koja modernom čovjeku baš nisu privlačna.

A kada prođe sezona speleoloških aktivnosti naša srca ne miruju već nalaze nešto drugo samo da pobjegnu od dosadne svakodnevice. Neki od nas bježe u svijet i tamo slijede sezonu speleoloških aktivnosti, dok drugi skijaju, planinare, bave se planinarskim skijanjem, brdskim biciklizmom, kajakarenjem, pustolovnim utrkama ili samo roštiljanjem u prirodi. Važno je da se maknemo iz grada.

Sada kada ste kroz nekoliko rečenica dobili najopćenitije informacije o nama, preporučujemo da počnete s čitanjem tekstova na ovim stranicama kako biste sami stvorili sliku o nama. A još bolja ideja je da nas srijedom iza 20h posjetite u prostorijama Planinarskog društva sveučilišta “Velebit” u Klaićevoj 42/1 u Zagrebu i osobno upoznate.