Puna Kita iskustva

Piše: Marin Mašina
Foto: Jagor Koprek i Marin Mašina

Makova povezanost s kuhinjomKita 07.09.
U petak 07.09.2018. u 18 h krenuli smo Jagor Koprek (AO HPD Zagreb -Matica), velebitaši Mak Sedmak i ja (Marin Mašina) iz Zagreba prema Crnopcu u Kitu Gaćešinu. U 00 h smo se počeli spuštati u jamu, laganim tempom došli smo do bivka na drugoj etaži oko 2 h te otišli na spavanje. Unutra su već bili Teo, Aida (SOSvM) , Hrvoje (SOV i SOSvM) i Tonči (SOB i SOSvM).

Radni dan
U subotu ujutro podijelili smo se u tri grupe, Jagor i Tonči išli su u “Viskovića prkno” kako bi proširili prolaz pun potencijala. Teo, Aida i Hrvoje išli su u “Kme“, to je postavio Priprema za akcijuPetričević, a Mak i ja smo išli u Makovnjaču da vidimo ide li dalje. Jagor i Tonči proširili su nešto malo pa je za očekivati povratak Tončija u rupu. Kme je stao, ali tek nakon što je dao više od 100 m, dok smo Mak i ja napravili još četrdesetak metara meandra i došli do skoka od nekih 30 m, međutim nismo imali više opreme, a ni vremena. U nedjelju ujutro doručak pa izlazak i oko 15 h smo svi bili vani.

Dojmovi
Sada kada smo prošli kroz činjenice da se ukratko osvrnem i na svoj doživljaj.
Odakle krenuti? Možda od večere prije ulaska u jamu, jako dobar potez nam je to bio, fino smo se najeli u Zvonimiru i to nam je omogućilo da odemo spavati čim smo se spustili do bivka. Vratimo se par sati prije spavanja, ulazak u Kitu; zanimljivo je kako sama ideja da je to najveći sustav u Hrvatskoj stvara određeni presing i posebnu sreću, međutim kad krene ulazak, presinga više nema, Grlić nije uzak i zapravo je to ista uhodana priča kao i s drugim objektima, ali u svakom slučaju zanimljivo.
Proširivanje Viskovića PrknoSubota, radni dan kreće šetnjom kroz Šibenski kanal, gdje se ekipe razilaze kod Kapavice, a umjesto pozdrava se bacilo nešto kamenja prema ljudima na dnu sipara.
Kroz Vukojebinu, i Zle pice dolazimo do Kontinuuma, pa na kantunu Kontinuuma po tradiciji radimo kantinu. Termos boca je luksuz koji si svatko može priuštiti, a oni koji rade bi ga definitivno trebali probati. Topli napitak bez vađenja kuhala je hit, a kada se još reže s bocom hladne vode, ima se što i pit’.
cofSubota je donijela još neka nova iskustva, po prvi put sam postavljao dio jame i uz postavljanje zbog manjka opreme, a želje da se ide dalje, koristili smo se i klasičnim tehnikama. Također ovo je bio prvi put da dolazim do neistraženog, moram reći da je osjećaj super, a i zarazan.
Ostala je još samo nedjelja, duže spavanje, doručak i idemo vani, tamo nas kao nagrada čeka predivan dan, odmah misli kreću na slijedeći obrok i prihvaća se Jagorov prijedlog, restoran Ličko selo u Udbini (ako vas put navede tamo svakako probati vješalicu). Sveukupni dojam, hmm, a što reći osim da je bilo odlično!!

 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s